Conferència inaugural

Conferència inaugural de la

49a Escola d'estiu Jaume Miret:

Dilluns 2 de juliol de 2018.

Títol: El paradigma de la biodiversitat antàrtica

Per què hi ha una selva sota un desert de gel?

No fa gaires anys es creia que els fons marins de l'Antàrtida eren tan àrids com l'aspecte que ofereix la capa de gel que els cobreix gairebé tot l'any. Ara sabem que aquests fons amagaven un dels hàbitats marins amb una diversitat més elevada del planeta.

L'explicació d'aquest fenomen tan espectacular representa encara, avui dia, un repte per a la comunitat científica.

Ponència a càrrec de Josep Maria Gili, és professor d'Investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). En l'actualitat, treballa a l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona. Des de fa 40 anys ha treballat en diferents camps de l'ecologia marina. Ha dirigit més de 40 projectes d'investigació nacionals i internacionals, 18 tesis doctorals i ha publicat uns 300 treballs d'investigació en revistes científiques, a més d'editar i escriure 14 llibres i escriure més de 50 treballs de divulgació. Ha centrat part del seu treball en la formació de joves estudiants tant com a professor d'Ecologia de la Universitat de Barcelona com impartint cursos de postgrau, conferències, organitzant congressos internacionals, fires i tallers. Actualment desenvolupa projectes d'investigació al Mediterrani, l'Antàrtida, el Pacífic sud i l'Atlàntic nord. Ha rebut el premi de la crítica Serra d'Or 1985, i el de Medi Ambient 2010 de l'Institut d'Estudis Catalans. És el director del projecte El Mar a Fons, impulsat entre l'Obra Social "la Caixa" i l'ICM-CSIC.

 

Horari: 18,30h (puntualitat)

Lloc: CaixaForum de Lleida.

 

L'assistència a aquesta conferència és obligatòria per a tots els matriculats a l'Escola d'Estiu 2018.

No us oblideu de signar abans d'entrar a la conferència tindreu una taula amb els diferents fulls de signatures segons l'itinerari/curs que feu.

 

     

Esdeveniments propers

No hi ha esdeveniments pròxims.