Itinerari 11 PETIYOGA: Petites píndoles de ioga, relaxació i meditació per utilizar a l’aula

REC0170410   PETIYOGA: Petites píndoles de ioga, relaxació i meditació per utilizar a l'aula
2016-2017   Trobada pedagògica. Internivells: Educació Infantil-Primària-Secundària
    
   3/7/2017 – 6/7/2017 (40 hores) de 9:00h a 21:00h
   INS Guindàvols
   c. Eugeni d'Ors, s/n (Lleida) 
    
   
Inscripció   15/05/2017 – 31/05/2017
    
Persones destinatàries   El curs està pensat per a mestres, professors i d’altres professionals relacionats amb el món educatiu.
   
Requisits de certificació   Es requereix l'assistència mínima al 80% de les activitats i el 100% de la realització de les tasques proposades en aquest curs/itinerari per poder obtenir el reconeixement de certificació.
   
Descripció   PETIYOGA: Petites píndoles de ioga per utilitzar a l’aula és un projecte d’Espai de ioga que neix amb la voluntat de proporcionar als educadors i educadores eines i estratègies, basades en exercicis de ioga, per aplicar a les aules en aquells moments que es cregui necessari.
Petiyoga són una sèrie d’exercicis i tècniques de ioga i meditació que els/les mestres podeu aprendre i desprès aplicar en determinats moments dins de l’aula, ja sigui integrant-ho dins les rutines habituals de la classe o bé utilitzant-ho en moments puntuals.
Es tracta de comptar amb estratègies concretes de ioga per aplicar en aquells moments en què hi ha problemes de dispersió, cansament i conflictes o bé quan es vol potenciar l’atenció, millorar el rendiment o afavorir les relacions entre companys.
Es a dir, no es tracta d’una activitat extraescolar ni de carregar als alumnes amb tasques extres. La idea és que tant els educadors com els propis alumnes descobreixin el ioga com una eina que els ajudarà a recobrar la calma, l’atenció o la concentració. I en qualsevol lloc i qualsevol moment del dia!
   
Objectius   1- Augment de la concentració – Millora de l’atenció continuada
2- Més capacitat de treball – Disminució de la fatiga i la dispersió a l’aula
3- Major motivació
4- Millora de les relacions entre companys.
   
Continguts   1- Senzills exercicis de respiració
2- Breus tècniques de relaxació
3- Petites dosis de meditació (Mindfulness)
4- Moviments simples de desbloqueig articular – Fàcils exercicis de ioga
   
Formador/a   Salvador Carles Aguilà