Itinerari 11 Ciències Manipulatives.

Nom de l’activitat

Ciències Manipulatives.

Nom dels formadors/es

Mª Belén Sánchez Seara

Descripció

 

 

Es plantejaran idees per treballar diferents àrees de ciències i tecnologia de manera manipulativa i experimental. Es faran propostes pràctiques per a la creació a l’aula d’espais per observar i investigar fenòmens científics. Així com activitats i experiments concrets per portar a terme a l’aula.

Objectius

 

 

Integrar les ciències a la vida real dels alumnes. Fer possible l’adquisició de coneixement científic basat en la pròpia experimentació de l’alumne.

Donar eines als mestres per desenvolupar els continguts del currículum de ciències mitjançant experiències manipulatives i de baix cost a l'aula.

Continguts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Es concretaran propostes d’investigació per l'estudi de les ciències naturals, les ciències experimentals i així com la tecnologia i enginyeria.

 

Disseny d’espais de descobriment i d’investigació autònoma per part dels alumnes: material manipulatiu per a la investigació i material de suport per aquest espai.

Exemples de demostracions científiques i altres activitats al voltant d’una temàtica comú per portar a terme a l’aula en petit i gran grup.

 

Com convertir una demostració científica en un experiment científic amb la elaboració de treballs d'investigació per part dels alumnes.

 

El diari de ciències com a eina de treball científic per registrar i evaluar el treball individual de l’alumne.

Pla d’avaluació de l’activitat

 

 

El grau de satisfacció s'avaluarà amb una enquesta als mestres participants.

L'aprofitament s'avaluarà amb una avaluació de coneixements i expectatives previs a la formació i una avaluació de coneixements posteriors a la formació.

Nivell educatiu

Primària

Esdeveniments propers

No hi ha esdeveniments pròxims.