Curs: L’EDUCACIÓ VISUAL I PLÀSTICA A L’EDUCACIÓ INFANTIL I PRIMÀRIA

REC0030410   L'educació visual i plàstica infantil i primària: CreARTivitat
2017-2018  

Curs semipresencial. Educació Infantil-Primària

DILLUNS

Sessions presencials:

9 i 23 d'octubre

6 i 20 de novembre

4 de desembre

Es realitzaran 5 sessions no presencials de treball a l'aula dels vostres centres amb la preparació de material o posada en pràctica l'après a les sessions presencials.

de 17:30h a 20:30h

Es realitzarà a Gran Passeig de Ronda, 149

   
Persones destinatàries   El curs està pensat per a mestres, professors i d’altres professionals relacionats amb el món educatiu.
   
Requisits de certificació   Es requereix l'assistència mínima al 80% de les activitats i el 100% de la realització de les tasques
proposades en aquest taller per poder obtenir el reconeixement de certificació.
   
Descripció   El curs va dirigit a docents de primària i secundària de l'àrea d'educació visual i plàstica, que estiguin interessats a treballar amb tallers a l'aula.
Aquest curs pretén ser una guia pràctica per desenvolupar activitats de contextualització, anàlisi i construcció d'imatges i altres productes artístics contemporanis que complementin el currículum escolar, des de l'àrea de visual i plàstica o transversalment a altres assignatures, perquè els alumnes desenvolupin una mirada constructiva sobre els mitjans visuals. És un curs pràctic per a professors de primària i secundària que ofereix recursos per aplicar directament a l'aula, utilitzant diferents tècniques de pintura, modelatge, reciclatge, etc. El material que serà utilitzat a les classes pràctiques no està inclòs al preu de la matrícula del curs.
   
Objectius   Aplicar els tallers com una estratègia d'aprenentatge habitual en l'àrea de educació visual i plàstica.
Observar diferents obres d'autors famosos i aprendre a reinterpretar-los amb diferents materials.
Aprendre a expressar-se a través de diferents materials i textures.
Oferir al docent recursos suficients perquè pugui aplicar les tècniques a l'aula.
Gaudir creant art i fer art tot creant mentre gaudim.
   
Continguts   Aquest curs té un total de 20 hores distribuïdes en 6 tallers i una activitat final que caldrà lliurar al formador personalment amb el resum i avaluació de les activitats realitzades a l’aula.
Sessió 1 – Pintura: Treballem amb pintura utilitzant diversos materials per estampar i crear, elements naturals, elements quotidians, elements creat per nosaltres mateixos i experimentarem amb aplicacions pràctiques d’aquestes textures. Utilització de diferents suports per a les nostres creacions.
Sessió 2 – Pastes modelables: Treballem amb diferents tipus de pastes. Aprenem a treballar amb paper maché i fer pasta de paper, pasta de sal, fang
Sessió 3 – Artistes i pintors la seva visió – la nostra visió: Visualització i estudi de l’obra d’algun pintor, tant clàssics com contemporanis. Cal identificar els trets característics de l’obra. Representació de la mateixa. Visió de l’alumne.
Sessió 4 – Reciclem! A partir de diversos materials podem fer les nostres pròpies creacions, reciclem i creem reutilitzant el que tenim al nostre abast. Guia pràctica de diferents aplicacions i treball lliure per experimentar.
Sessió 5 – Activitats creatives diverses: Trenquem esquemes i motlles, treballarem amb propostes diferents, passem del pla al volum, dibuixem en gran, art en moviment, diferents suports, diferents conceptes, per una mateixa finalitats, aportar elements creatius a l’infant.
Sessió 6 – Gran format: Treball amb el gran format, tant com a mitjà d’expressió individual com per la formació de murals a l’aula. Treballs cooperatius.
Sessió 7 – Recull de les activitats realitzades a l’aula pels professors a partir dels tallers impartits. Resum i valoració de les mateixes.
   
Formador/a   Marta Batalla