Itinerari 21 Mindfulness i Gestió Emocional.

Nom de l’activitat

Mindfulness i Gestió Emocional

Nom dels formadors/es

Jordi Ferrer Cancho

Descripció

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Mindfulness està de moda i segurament sigui així gràcies als darrers estudis científics  de la neurociència i gràcies a que grans empreses com Google o Apple hagin popularitzat programes de mindfulness entre els seus treballadors.

Però a més a més d’aquests fets, el mindfulness s’ha estès tan ràpidament en els darrers anys segurament degut al moment social i personal que estem vivint.

I es que vivim actualment en una societat moguda per la rapidesa, la immediatesa i l’estrès. Difícilment experimentem realment el que fem i sentim perquè anem massa enfeinats immersos en la feina, la família, el mòbil, realitzant múltiples tasques al mateix temps… generant un gran estrès e intensitat emocional.

El Curs de Mindfulness i Gestió Emocional està enfocat a ser un curs vivencial, és a dir, no és un curs teòric, es un curs dissenyat perquè l’alumne pugui integrar els conceptes per mitjà de la pròpia experiència. Al mateix temps, es un curs enfocat a facilitar una consciència integral de la persona des de tres centres: el mental, l’emocional i el corporal.

Objectius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El curs de mindfulness i Gestió Emocional té un doble objectiu, d’una banda mostrar eines i pràctiques de mindfulness i gestió emocional que puguin ser incorporades en el dia a dia o professió de l’alumne, i per altra banda, realitzar un procés personal d’autoconeixement.

Objectius concrets:

-Afavorir l’autoconeixement

-Posar més consciència en el dia a dia de la persona

-Conèixer i experimentar què és el mindfulness

-Conèixer tècniques de reducció l'estrès i l'ansietat

-Conèixer eines de gestió emocional

-Aportar més calma i pau

-Afavorir la concentració i la claredat mental

-Potenciar la seguretat interna

-Reduir les pors i afavorir la confiança

-Desenvolupar intel·ligència emocional

-Afavorir les relacions humanes

-Afavorir la salut física

Continguts

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tècniques de respiració

Conèixer i practicar tècniques que ens faciliten per mitjà de la respiració accedir a estats de més presencia i pau. Durant el curs es mostraran i practicaran senzilles tècniques perquè l'alumne les pugui practicar i incorporar en el seu dia a dia.

La ment i l'estrès

La gran activitat a la qual es sotmet la nostra ment constantment, el mòbil, les xarxes socials, la família, la feina i una societat que demana constantment

immediatesa, obliga la persona moltes vegades a realitzar diverses tasques al mateix temps.

Sens dubte aquest fet comporta estrès, dispersió i una dificultat a estar simplement presents en el que fem. L'alumne practicarà diverses tècniques que li permetran reduir l'estrès, augmentar la concentració i prendre més consciència de com funciona la ment.

Consciència corporal

Com a éssers humans tenim un cos que experimenta sensacions i necessitats, ser més conscient del nostre cos ens facilita una millor adaptació al medi i un major estat de salut. L'alumne aprendrà per mitjà del cos diverses tècniques que li facilitin l’escolta corporal i el seu autoconeixement.

Consciència emocional

Com a éssers humans sentim emocions. Reconèixer les nostres emocions, identificar-les i transitar-les, ens ajuda a poder-les viure de forma més lliure i equilibrada. Al llarg del curs l'alumne podrà ser més conscient dels seus estats emocionals i com gestionar-los de forma més sana.

Responsabilitat i acció conscient

Ser més conscient significa  també més responsabilitat en les nostres accions i decisions. La nostra vida, el nostre present està format de milions i milions d’accions que em pres al llarg de la nostra vida. En la mesura que aquestes decisions respecten les nostres necessitats i la dels altres, podem gaudir d’una vida més plena i en pau. Al llarg del curs l’alumne podrà posar més consciència en les seves necessitats, bloquejos i com encaminar les seves accions de forma més sana.

Pla d’avaluació de l’activitat

Realització d’un diari vivencial de l’alumne al llarg dels 4 dies del curs.

Nivell educatiu¡

Internivells

Esdeveniments propers

No hi ha esdeveniments pròxims.