Eines digitals: Recursos per la competència digital. Genial.ly

REC0140410  Eines digitals: Recursos per la competència digital. Genial.ly
2021-2022  Curs. Educació Infantil-Primària
  
  6/10/2021 – 24/10/2021 (30 hores) 
  
  Dues modalitats: Presencial i a distància
  
  
Inscripció  01/09/2021 – 06/10/2021
  
Cost matrícula (Euros)  25
  
Persones destinatàries  Mestres, professors i professionals vinculats a l’àmbit educatiu.
  
Requisits de certificació  Per rebre el certificat amb la qualificació Apte és necessari realitzar totes les tasques del curs satisfactòriament i la realització de l’enquesta de satisfacció del curs, a més a més de 3 intervencions al fòrum com a mínim.
  
Descripció  El curs es farà virtualment on s’utilitzarà el Google Meet per fer les sessions.
Farem 10 sessions en directe de 2 hores de duració, dues conferències amb professionales de l’eina TAC de 3 hores i activitats online, incloent projecte final d’avaluació de la formació.
Està a adreçat a tot el professorat tant d’educació infantil com d’educació primària perquè coneguin les diferents possibilitats que ens donen les eines digitals, sobretot Genial.ly. Eines que ajudin al professorat a realitzar activitats d’aprenentatge molt més lúdiques i dinàmiques que fomentin la inclusió de tot l’alumnat.
Es tracta d’un curs pràctic on us ensenyarem a conèixer i a utilitzar el Genial.ly per tal d’introduir a l’alumnat en la cultura digital.
Us ajudarem a crear una motxilla d’eines digitals per poder aplicar a l’aula.
  
Objectius  * Crear un compte gratuït de Genial.ly.
* Explorar la plataforma de Genial.ly i conèixer les característiques principals de la plataforma: text (i la seva edició) imatge (i la seva edició), recursos, elements interactius, fons, capes, etc… per dominar els principals aspectes d’edició.
* Conèixer la configuració de les pàgines: visualització, privacitat, dreceres de tecla i saber les configuracions pròpies que ens dona una pàgina: llenç, transició i navegació.
* Aprendre a inserir icones, formes, línies, fletxes, il·lustracions,… Són recursos propis de Genial.ly
* Aprendre a cercar al banc d’imatges ja sigui per mitjà del buscador, d’una URL o des del propi ordenador i saber incrustar a la presentació tot tipus de contingut multimèdia ja sigui vídeo, àudio, GIFs …
* Aprendre a crear presentacions interactives, animades i jocs de gamificació.
* Crear activitats educatives utilitzant la funció microsite i els smartsblocks:puzzles, memori, relacionar imatges amb paraules, omplir espais, classificar…
* Ensenyar a compartir els nostres dissenys creats, amb altres persones per poder treballar conjuntament.
  
Continguts  – Creació d’un compte gratuït del Genial.ly.
– Exploració de les eines bàsiques que trobem al Genial.ly.
– Configuració i utilització de les pàgines.
– Utilització de les interaccions que ens ofereixen els diferents botons que existeixen en el Genial.ly.
– Aprenentatge de les eines bàsiques per crear activitats: unir línies, classificar paraules objectes…, joc del penjat, omplir buits, creació de codis per accedir a diferents pàgines/jocs del Genial.ly, jocs com per exemple escape room.
– Creació d’activitats educatives a partir de plantilles (microsite, capes…).
– Aprenentatge de com podem compartir els nostres dissenys creats amb el Genial.ly, per poder treballar de forma conjunta amb altres persones en el mateix disseny.
  
Formador/a  3MestresMagiques

Now add some widgets!